arrow_drop_up arrow_drop_down
Dit zijn de trends voor een veilige badkamer in 2020
24 oktober 2019 

Dit zijn de trends voor een veilige badkamer in 2020

De badkamer misschien wel de belangrijkste ruimte in huis. Het is de plek waar je kunt ontspannen, of je nu wel of geen beperking hebt. Het is daarom altijd handig om te weten wat de badkamer trends zijn voor in de zorg. Voor zowel de leverancier en installateur, als de eindgebruiker. We hebben de belangrijkste trends voor een veilige badkamer in 2020 hieronder beschreven.

  1. Zorg nu voor later
  2. Badkamers in de zorg worden steeds persoonlijker
  3. Inloopdouche wint het van een bad
  4. Zittend douchen wordt steeds populairder
  5. Kleur is het nieuwe wit
  6. Douchetoiletten steeds meer in trek
  7. Douche-wc is zelfs de badkamertrend van 2020!
  8. Onzichtbaar, naadloos en barrièrevrij
  9. Antisliptegels zijn (bijna) niet meer nodig in 2020 door unieke anti-slipformule

1. Zorg nu voor later

Vandaag de dag is er een zeer belangrijke ontwikkeling gaande. Zo kijken consumenten, woningcorporaties en zorgorganisaties steeds vaker in de ‘toekomst’. Ze willen voorbereid zijn op een volgende levensfase die gaat komen. Ook de badkamer moet worden voorbereid op de toekomst. Een badkamer die is voorbereid op de toekomst zorgt ervoor dat mensen veel langer zelfstandig (in de huidige woonsituatie) kunnen blijven wonen. Om de badkamer praktisch in te richten kun je denken aan het toevoegen van een drempelvrije douche, een douche met een in hoogte verstelbaar en opklapbaar douchezitje, een elektrisch in hoogte verstelbaar toilet en een elektrisch in hoogte verstelbare wastafel.

2. Badkamers in de zorg worden steeds persoonlijker

Een zorgbadkamer staat uiteraard in het teken van functionaliteit. Wij weten dat het ook belangrijk is dat hulpmiddelen in de badkamer er mooi en designvol uitzien. Een nieuwe trend is dat consumenten steeds meer de keuze krijgen op het gebied van kleur en afwerking. Denk hierbij aan de kleur en de soort badkamertegels die worden gebruikt. Consumenten die een functionele badkamer nodig hebben hoeven dus niet te vrezen voor een badkamer zonder sfeer!

1. Dit zijn de badkamer trends voor de zorg in 2019 - Bano Zorgbadkamers

3. Inloopdouche wint het van een bad

Een inloopdouche is de badkamertrend van de afgelopen jaren. Deze trend is zich nu ook aan het ontwikkelen voor ouderen en senioren. Bovendien is het dit veel meer dan een trend, want het is vele malen veiliger dan een douchebak of ligbad. Dit betekent dat het kwartje steeds meer gaat vallen bij veel mensen die langer zelfstandig thuis willen blijven wonen. Een veilige douche krijgt steeds vaker de voorrang. Een trend die wij de laatste tijd veel zien is dat een inloopdouche voor ouderen (of mensen met een beperking) wordt gecombineerd met een douchezitje en veilige douchestang.

4. Zittend douchen wordt steeds populairder

Zoals hierboven al deels omschreven wordt er steeds vaker gekozen voor een douchezitje. Zittend douchen wordt dan ook meer en meer gezien als ontspannend. Dat het veiliger is dan staand douchen is een feit, maar de tijd van “schaamte” is definitief voorbij. Dit komt mede doordat de aangepaste badkamers anno 2020 zeer designvol én functioneel zijn. Wie denkt dat een douchezitje veel ruimte in beslag neemt komt bedrogen uit. Tegenwoordige heb je opklapbare douchezitjes die nauwelijks ruimte innemen.

5. Kleur is het nieuwe wit

Een zorgbadkamer wordt altijd geassocieerd met de kleur wit. De afgelopen jaren zien we al steeds meer kleur in de functionele badkamer. Dit kunnen bijvoorbeeld gekleurde badkamertegels of gekleurd en waterproof behang zijn. Een trendkleur van dit moment is bijvoorbeeld het zogenaamde ‘spiced honey‘. Dit is een warme, rustige honingkleur. De kleur wit (met grijs) voor een zorg-wastafel of aangepaste douche blijft in 2020 nog zeker in trek.

Ondanks zijn functionaliteit heeft de Bano badkamer een warme uitstraling! - Bano zorgbadkamers

6. Douchetoiletten steeds meer in trek

De douche-wc (of douchetoilet) is steeds meer in trek bij een breder publiek. Je hebt ze in veel soorten en maten: een verwarmde wc-bril, een sproeier met lauwwarm water die de billen schoonspoelt, warme lucht die alles weer droog blaast en soms zelfs met muziek om nare geluiden naar de achtergrond te laten verdwijnen. Mensen met fysieke ongemakken omarmen de douche-wc al veel langer, maar ook andere Nederlanders gaan steeds vaker overstag.

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

7. Douche-wc is zelfs de badkamertrend van 2020!

Zoals in het vorige hoofdstuk beschreven komen douchetoiletten steeds meer in trek. Sterker nog; de douche-wc is zelfs de badkamertrend van 2020! En dat is natuurlijk best opvallend, omdat het toiletbezoek iets is waar we met z’n allen niet zo graag over spreken Maar er is een enorme verandering aan de gang. In sommige Aziatische landen is het al heel gewoon, maar Europa zal niet heel lang meer achter blijven. De douche-wc zorgt voor enorm veel comfort en biedt een betere hygiëne. Zo wordt je onderlichaam tijdens een toiletbezoek met een straal water gereinigd. Deze straal water is even warm als de lichaamstemperatuur. Een warme luchtstroom (föhn) maakt in veel gevallen toiletpapier overbodig. Bekijk hieronder een korte introductie van het douchetoilet.

8. Onzichtbaar, naadloos en barrièrevrij

Zoals eerder beschreven wordt een badkamer in de zorg steeds persoonlijker. De techniek natuurlijk ook, en dat betekent automatisch dat de techniek minder zichtbaar wordt. Bovendien is de aangepaste badkamer van 2020 volledig naadloos en barrièrevrij. Zodat ongelukken zeer zeldzaam worden. Afdekplaten van de vloergoot is in te leggen met een vloertegel, waardoor de waterafvoer opgaat in de tegelvloer en het water vrijwel onzichtbaar verdwijnt.

9. Antisliptegels zijn (bijna) niet meer nodig in 2020 door unieke anti-slipformule

Elk jaar belanden erg veel mensen in het ziekenhuis vanwege een valpartij in de badkamer. Dit komt mede door gladde vloeren als gevolg van vochtigheid en schoonmaakwerkzaamheden. Sinds enige tijd is er een unieke en milieuvriendelijke antislip-formule in Nederland op de markt gebracht. Een specialist brengt de anti-slip formule aan op de huidige tegels en binnen een uur zijn de badkamertegels weer beloopbaar. Dat betekent dus dat er een simpelere en goedkopere oplossing is, welke ervoor zorgt dat je niet je hele vloer hoeft te vervangen. Het product is bovendien geheel onzichtbaar, kwalitatief hoogwaardig en werkt op vrijwel iedere tegel. Wij vertellen je er graag meer over.

Advies veilige badkamer

Over de schrijver
Hoi! Ik ben Dennis Verhoef en ben onderdeel van Team Bano Benelux. Ik sta klaar om al je vragen te beantwoorden :).
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen

We maken gebruik van cookies