De (zorg)badkamer hoort als een handschoen te passen!
06 december 2016 
in Blogs

De (zorg)badkamer hoort als een handschoen te passen!

De (zorg)badkamer is een plek waar sfeer, techniek en specifieke gebruikseisen op een veelal beperkt oppervlak samenkomen. Deze ruimte hoort als een handschoen te passen. Bano heeft een specifiek zorgbadkamer ontworpen waarbij esthetiek en praktische eisen in een harmonieus geheel geïntegreerd zijn.

Een (bewoners)badkamer vraagt om een speciale inrichting, die gekozen is met het oog op verplaatsingstechniek. Het concept behelst het optimaal plaatsen van speciaal ontwikkelde elementen in de badkamer, op een dusdanige manier dat de best mogelijke functionaliteit voor de bewoner gegarandeerd is. Comfort en veiligheid is waarvoor Bano staat.

In hoogte verstelbaar toilet

Bano’s in hoogteverstelbare reservoirs kunnen zowel manueel als elektrisch in hoogte versteld worden. Dit zorgt voor verlichting en vereenvoudiging van de werkzaamheden van de eventuele verzorger, omdat men nu in staat is om snel en eenvoudig de hoogte van het toilet af te stellen op de behoefte van de gebruiker. Het toilet is verstelbaar in hoogte van 40 tot 60 cm.

Ergonomisch design

Het Bano-toilet heeft een ergonomisch ontwerp zodat de gebruiker een veilige en comfortabele zithouding heeft. Het toilet heeft een universele vormgeving, is 70cm lang en aangepast voor rolstoelgebruikers. De belasting is getest tot 500kg! De toilethandgrepen van Bano hebben ook een ergonomisch ontwerp, waardoor ze een goede, stevige grip bieden. Door voorover te leunen en de kracht van het bovenlichaam te gebruiken kan de gebruiker zelf van het tilet opstaan. De toilethandgrepen zijn leverbaar in 90 en 70 cm.

Zelfdragend

Het Bano-reservoir is zelfdragend. Afstelbare ankerbouten voor toilet: lengte 330-400 mm. De ankerbouten kunnen ook na betegeling worden afgesteld. Het heeft eeen Sendzimir-gegalvaniseerd C-profiel 40/40/2 mm. In hoogte verstelbare voet 0-190 mm. Verborgen Sanicontrolreservoir met twee inhoudopties: 6 of 3 liter (vooraf ingesteld), of 9 of 4,5 liter.

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef en ben een expert in badkamer hulpmiddelen en werkzaam voor Bano Benelux. Ik richt mij op senioren en mensen met een fysiek beperking. Ik streef er naar om zo compleet mogelijke artikelen te bieden met accurate informatie. Vanzelfsprekend sta ik klaar om al je vragen te beantwoorden :).
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen