De (zorg)badkamer hoort als een handschoen te passen!

De (zorg)badkamer hoort als een handschoen te passen!

De (zorg)badkamer is een plek waar sfeer, techniek en specifieke gebruikseisen op een veelal beperkt oppervlak samenkomen. Deze ruimte hoort als een handschoen te passen. Bano heeft een specifiek zorgbadkamer ontworpen waarbij esthetiek en praktische eisen in een harmonieus geheel geïntegreerd zijn.

Comfort en veiligheid

Een (bewoners)badkamer vraagt om een speciale inrichting, die gekozen is met het oog op verplaatsingstechniek. Het concept behelst het optimaal plaatsen van speciaal ontwikkelde elementen in de badkamer, op een dusdanige manier dat de best mogelijke functionaliteit voor de bewoner gegarandeerd is. Comfort en veiligheid is waarvoor Bano staat.

In hoogte verstelbaar toilet

Bano’s in hoogteverstelbare reservoirs kunnen zowel manueel als elektrisch in hoogte versteld worden. Dit zorgt voor verlichting en vereenvoudiging van de werkzaamheden van de eventuele verzorger, omdat men nu in staat is om snel en eenvoudig de hoogte van het toilet af te stellen op de behoefte van de gebruiker. Het toilet is verstelbaar in hoogte van 40 tot 60 cm.

Ergonomisch design

Het Bano-toilet heeft een ergonomisch ontwerp zodat de gebruiker een veilige en comfortabele zithouding heeft. Het toilet heeft een universele vormgeving, is 70cm lang en aangepast voor rolstoelgebruikers. De belasting is getest tot 500kg! De toilethandgrepen van Bano hebben ook een ergonomisch ontwerp, waardoor ze een goede, stevige grip bieden. Door voorover te leunen en de kracht van het bovenlichaam te gebruiken kan de gebruiker zelf van het tilet opstaan. De toilethandgrepen zijn leverbaar in 90 en 70 cm.

Zelfdragend

Het Bano-reservoir is zelfdragend. Afstelbare ankerbouten voor toilet: lengte 330-400 mm. De ankerbouten kunnen ook na betegeling worden afgesteld. Het heeft eeen Sendzimir-gegalvaniseerd C-profiel 40/40/2 mm. In hoogte verstelbare voet 0-190 mm. Verborgen Sanicontrolreservoir met twee inhoudopties: 6 of 3 liter (vooraf ingesteld), of 9 of 4,5 liter.

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking.Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie.Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen