Hulpmiddelen badkamer nodig? Completer en veiliger ga je het niet vinden.
Blogs
Dennis Verhoef
Blogs
05/24/2018
1 min
0

Hulpmiddelen badkamer nodig? Completer en veiliger ga je het niet vinden.

05/24/2018
1 min
0

Hulpmiddelen badkamer nodig? Een completer en veiligere aangepaste badkamer dan die van Bano ga je niet vinden. Het is niet alleen comfortabel, maar ook zeer doordacht.

Badkamer hulpmiddelen

Wanneer je hulpmiddelen voor in de badkamer nodig hebt, dan is het intelligente badkamerconcept van Bano de juiste keuze. Deze badkamer is ontstaan in samenwerking met de Universiteit van Bergen in Noorwegen. Deze Universiteit heeft in samenwerking met artsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en zorgbehoevenden dit badkamerconcept ontwikkeld. Meer dan vijf jaar lang heeft dit onderzoek (research) geduurd. Het is super simpel om de hulpmiddelen te bedienen. Ze zijn allemaal instelbaar naar de mogelijkheden van elke individuele gebruiker. Een optimale veiligheid bij de toepassing van het volledige concept is gegarandeerd. Het is speciaal geschikt voor senioren en mensen met een lichamelijke beperking (we noemen het ook wel een senioren badkamer) . Deze mensen kunnen bij toepassing van de Bano badkamer veel langer zelfstandig gebruik maken van de badkamer. Dat geeft niet alleen super veel zelfvertrouwen en eigenwaarde, maar biedt ook een zeer goede kwaliteit van leven! Daarnaast is het ergonomisch ontwerp geweldig: het verlicht het werk van de (eventuele) zorgverleners.

Sta-op toilet en in hoogte verstelbare zorg-wastafel

Het opsta toilet en de verstelbare wastafel zijn de perfecte voorbeelden van hoe functionaliteit en design samenkomen in de mindervalide badkamer van Bano. Het toilet met sta op functie laat zien zien hoe makkelijk het kan zijn om van en naar het toilet te gaan. De in elektrisch hoogte verstelbare wastafel is door zijn speciale en zeer doordachte vorm nog geschikter voor rolstoelgebruikers. Uiteraard kunnen staande personen ook makkelijk gebruik maken van de wastafel.

Herstelperiode of langdurige zorg

Een badkamer kan van groot belang zijn bij een herstelperiode van een patiënt of tijdens langdurige zorg. Denk bijvoorbeeld aan een verpleeghuis of andere soort woonzorgcentra. Het is van belang dat de zelfredzaamheid van de patiënt wordt bevorderd. Uiteraard gecombineerd met de veiligheid. Voor elke bewoner, of je nu tijdelijk revalideert of langdurig, is het streven om zo lang mogelijk zelfstandig te functioneren. Bovendien moet in alle gevallen goede hygiëne gerealiseerd worden.

Bij de Bano badkamer staan comfort voor de gebruiker, gebruiksgemak en werkomstandigheden van zorgmedewerkers voorop. Het Scandinavische design zorgt voor een luxe ogende en functionele badkamer. De degelijkheid zit het ook in de duurzaamheid. De badkamers van Bano gaan minimaal 20 jaar mee. Bovendien voorziet de inrichting in makkelijk en snelle schoonmaak.

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Reacties
Categorieën