Hulpmiddelen voor ouderen? Bekijk hier dé veiligste badkameroplossingen.
29 mei 2018 
in Blogs

Hulpmiddelen voor ouderen? Bekijk hier dé veiligste badkameroplossingen.

Hulpmiddelen ouderen? Bekijk hier dé veiligste badkameroplossingen. Sinds de drastische zorgmaatregelen van 2015 worden mensen met een beperking en ouderen gestimuleerd om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. Echter gaat dit niet zonder hulpmiddelen. Bano biedt hulpmiddelen voor in de badkamer voor ouderen (senioren) en mensen met een beperking.

Hulpmiddelen ouderen

Om de zelfredzaamheid in de badkamer te maximaliseren heeft Bano onderzoek gedaan. Dit onderzoek is samengegaan met de Universiteit van Bergen in Noorwegen in samenwerking met ergotherapeuten, fysiotherapeuten, (huis)artsen en de toekomstige gebruikers. Bij het realiseren van het badkamerconcept heeft men zich laten leiden door de routing van de gebruiker. Er is maar liefst 5 jaar onderzoek gedaan naar de natuurlijke bewegingspatronen van mensen met een functionele beperking. Want het is natuurlijk belangrijk om te weten welke route de mensen lopen en waar zij zich aan vast houden. Zo zijn verschillende voorbeelden te noemen van het concept die daar op aangepast zijn. Denk bijvoorbeeld aan:

‘Meegroeiconcept’

Met het Bano badkamerconcept is het mogelijk om met een rolstoel of rollator de badkamer te betreden. Wij spelen in op de behoefte van de klant en kent het zogeheten ‘meegroeiconcept’. Naarmate de functiebeperking toeneemt kunnen in een eenmaal geplaatste badkamer nog producten worden aangebracht. Niet iedereen heeft direct een douchezitje nodig maar als de voormontage al is aangebracht kan een zitje later eenvoudig worden bij gemonteerd, zonder het concept te verstoren.

Bano Badkamers onderscheiden zich ook van andere badkamers door de vrije vloerruimte. De volledige badkamer is aan de muur gemonteerd. De vrije vloerruimte geeft de bewoner of verzorger meer bewegingsvrijheid. Daarnaast is de ruimte hygiënischer en veel beter schoon te houden.

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef en ben een expert in badkamer hulpmiddelen en werkzaam voor Bano Benelux. Ik richt mij op senioren en mensen met een fysiek beperking.Ik streef er naar om zo compleet mogelijke artikelen te bieden met accurate informatie.Vanzelfsprekend sta ik klaar om al je vragen te beantwoorden :).
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen