Deze badkamer-hulpmiddelen maken de badkamer veilig en comfortabel!

Deze badkamer-hulpmiddelen maken de badkamer veilig en comfortabel!

Deze badkamer-hulpmiddelen maken de badkamer veilig en comfortabel! De badkamer moet een veilige plaats zijn; de ruimte waar men zichzelf verzorgt. Een plek waar men even tot rust kan komen en zijn lichaam kan verfrissen door het nemen van een douche. Het kan bijvoorbeeld gaan om meer grip, zodat uitglijden wordt voorkomen. Bij het bieden van extra steun kan men denken aan verscheidene handgrepen. Men kan zich hier aan vasthouden bij het in en uit de douche stappen.

Neem een douche in plaats van een bad

Het risico op uitglijden in het bad of de douche is iets waar veel ouderen bang voor zijn. Om dit te voorkomen adviseren wij om te alle tijden een douche te nemen en geen bad! Wanneer men wat sneller vermoeid is of niet lang kan staan, is de kans groter dat je valt. Dit is de reden dat wij een badkamerconcept in handen hebben welke vanaf de binnenkomst de zelfredzaamheid en veiligheid optimaliseert.

Onderzoek badkamer-hulpmiddelen

Voor het ontwikkelen van een badkamer waarin mensen met functionele beperkingen zich optimaal kunnen bewegen hebben wij onderzoek gedaan. Er werd vijf jaar onderzoek gedaan naar de natuurlijke bewegingspatronen van mensen. Dit heeft geleid tot een badkamer waarin de gebruiker zich veilig en minder afhankelijk voelt. Sterker nog: ouderen en mensen met functionele beperkingen die zich zonder hulp in de badkamer kunnen redden hebben meer zelfvertrouwen, privacy en waardigheid!

Dankzij deze producten is de badkamer voor iedereen een veilige ruimte. De badkamerhulpmiddelen onderscheiden zich door een combinatie van moderne vormgeving, optimale functionaliteit en een uitstekende kwaliteit. Lees hier meer over de geschiedenis van Bano Zorgbadkamers.

Snel en eenvoudige in hoogte verstelbare reservoirs

Bano Benelux B.V. heeft in hoogte verstelbare reservoirs die zowel manueel als elektrisch in hoogte versteld kunnen worden. Dit zorgt voor verlichting en vereenvoudiging van de werkzaamheden van de verzorger.  Dit komt omdat men nu in staat is om snel en eenvoudig de hoogte van het toilet af te stellen op de behoefte van de gebruiker.

Elektrisch of manueel verstelbaar

Het reservoir wordt geleverd met ofwel een zwengel om de hoogte van het toilet handmatig te verstellen, dan wel een knop om de hoogte elektrisch aan te passen. Dit noemen we het sta-op toilet. De hoogte van het toilet alsmede de hoogte van de toilethandgrepen kunnen op deze manier eenvoudig op de juiste manier afgesteld worden. In geval van badkamers met leidingen buiten de muren, moet het reservoir verlengd worden.

Maak uw badkamer veilig en comfortabel met een Bano badkamer!

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking. Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie. Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen