arrow_drop_up arrow_drop_down
13 september 2016 
in Blogs

Wat doe je wel of juist niet bij het aanpassen van je woning?

We willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. En worden ook gestimuleerd door de regering om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Aanpassingen in de woning kunnen daarvoor zorgen, maar weet je ook wat je juist wel of juist niet moet doen bij het aanpassen van je woning?

Subsidieregeling

De subsidieregeling voor woningaanpassingen op grond van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) is sinds 1 januari 2015 bij de gemeenten ondergebracht. Wie zijn koop- of huurwoning wil aanpassen, kan aankloppen bij het Wmo-loket van zijn gemeente, waarna een procedure in werking treedt. Als aan de voorwaarden wordt voldaan, draagt de gemeente zorg voor de aanpassingen of u krijgt een geldbedrag, te besteden aan een voorziening naar eigen keus.

Is het aanpassen van je woning voordeliger zonder WMO?

Omdat de eigen bijdrage in veel gemeenten steeds verder omhooggaat voor mensen met een hoger inkomen, zijn zij soms goedkoper uit zonder gemeentelijke steun. Op die manier kunnen mensen zelf bepalen met welke installateur zij in zee gaan of de klus deels zelf uitvoeren om kosten te besparen. Huurders kunnen beter eerst bij de verhuurder aankloppen, omdat die vaak verplicht is een deel van de kosten voor zijn rekening te ­nemen. Bijvoorbeeld om het wooncomplex toegankelijk te houden. Volgens de ANBO passen de meeste mensen hun badkamer en toilet aan. Daarnaast laten ze de drempels weghalen, installeren ze een traplift wanneer nodig, en bij gebruik van een scootmobiel laten ze vaak de deuren verbreden. 

Levensloopbestendige badkamers

Bestaande badkamers kunt u met simpele oplossingen levensloopbestendig maken. De Bano zorgbadkamer zou zeer zeker een uitkomst zijn. Het Bano Badkamerconcept speciaal voor de zorg is het resultaat van meer dan vijf jaar studie en onderzoek. Het concept is constant in beweging en wordt steeds verder ontwikkeld na advies van gebruikers en verzorgend personeel. Dit maakt Bano Badkamers dé badkamerleverancier voor mensen met een lichamelijke beperking en voor het zorgpersoneel.

Informatie levensloopbestendige badkamer - Bano Zorgbadkamers

levensloopbestendige badkamer – Bano Zorgbadkamers

Bijzondere kenmerken

Bijzondere kenmerken van de aangepaste badkamer van Bano zijn het elektrische sta-op toilet(in hoogte verstelbaar toilet), de elektrisch in hoogte verstelbare zorg-wastafelen het in hoogte verstelbare douchezitje. De badkamer hulpmiddelen zijn allemaal aan de muur gemonteerd. Zo blijft er meer vloerruimte over. Ideaal voor eventuele hulpmiddelen als een tillift of rolstoel. Uiteraard helpt dit ook mee om de hygiëne zeer hoog te houden.

Warme uitstraling en gebruiksgemak

Ondanks dat de Bano zorgbadkamer zeer functioneel is, heeft het een warme uitstraling.. De herkenbaarheid van toilet en wastafel wordt bereikt door doordachte kleuraccenten. Omdat de badkamer producten van een zeer hoge kwaliteit zijn, kunnen wij maar liefst een garantie van 5 jaar geven. De badkamer gaat minimaal 20 tot 25 jaar mee. Bij het juist toepassen van het concept kan het een flinke besparing op verplegend personeel opleveren.

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen

We maken gebruik van cookies