Top 5 hulpmiddelen voor in de badkamer

Zoals je ongetwijfeld weet zijn er veel verschillende badkamer hulpmiddelen voor ouderen, senioren en mensen met een beperking. De hulpmiddelen maken het bewegen in de badkamer veel makkelijker en fijner. In dit blog hebben we een overzicht gemaakt van onze top 5.

1. Elektrisch sta-op toilet

Op nummer één staat het elektrische sta-op toilet. Het wordt ook wel een toiletlift of sta op hulp toilet genoemd.  Het is een verademing voor mensen die niet zo makkelijk op en van het toilet kunnen. Het sta-op toilet van Bano is zeer vriendelijk in gebruik. Zo kun je de hoog-laagbediening vinden op beide steunen en bewegen de steunen mee. Voor het plaatsen van het sta-op toilet is slechts elektriciteit en uiteraard een waterleiding nodig. Vaak is er door toepassing minder of helemaal geen begeleiding meer nodig als men naar de wc moet. Nog een voordeel is dat de werkzaamheden van de eventuele verplegers of verzorgers enorm wordt verlicht. Bekijk hieronder eens het filmpje.

2. Elektrisch in hoogte verstelbare wastafel

Op nummer twee van onze top 5 hebben we de elektrisch in hoogte verstelbare wastafel geplaatst. De zorg-wastafel is makkelijk op de juiste hoogte in te stellen door een knop aan de voorkant. Voor rolstoelgebruikers is het, mede door de bijzondere vorm, zeer gemakkelijk te gebruiken. Doordat je de hoogte simpel kunt verstellen is de wastafel uiteraard ook voor staande mensen capabel om te gebruiken. Ergotherapeuten en verzorgers reageren enthousiast op de zorg-wastafel van Bano. Uit reacties blijkt onder andere dat de belasting op de verzorgers minder wordt en dat het verplaatsen van de patiënten ook een stuk makkelijker gaat. Dit komt omdat de steun aan de wastafel belastbaar is tot 500 kg! Hieronder kun je een video vinden

3. Opklapbaar en in hoogte verstelbaar douchezitje

Op plaats nummer drie hebben we het intelligente douchezitje geplaatst. Het douchezitje is opklapbaar en in hoogte verstelbaar en kan niet ontbreken in een aangepaste douche. Het biedt de gebruikers enorm veel voordelen. Zo heeft het douchezitje een ergonomisch ontwerp en is het bedekt bij integraalschuim. Dit zorgt ervoor dat het zitvlak zacht en warm is. Het douchezitje loopt een klein beetje schuin af en in het midden zit een gat. Dit is niet voor niks. Zo kan het water makkelijk wegspoelen en is het zeer gemakkelijk schoon te maken. Het douchezitje is bovendien makkelijk in hoogte te verstellen en wanneer je extra ondersteuning nodig hebt kun je kiezen voor het bevestigen van armsteunen. Veiliger ga je het niet vinden. Een douchezitje wordt vaak vergeleken met een douchestoel. Echter is een douchezitje vele malen veiliger.

Opklapbaar douchezitje 1 - Elektrisch in hoogte verstelbare wastafel - Bano Zorgbadkamers

4. Een douchestang en handgreep inéén

Een automatische reactie van iemand die valt in de douche is dat men zich vastgrijpt aan de douchestang. In veel gevallen breekt de douchestang en is er een grote kans dat men alsnog valt. De douchestang van Bano is een douchestang en handgreep inéén. Vandaar dat dit hulpmiddel in onze top 5 staat. De stang is er op berekend om gebruikt te worden als een handgreep. De douchestang is getest tot een belasting van maar liefst 500 kg. Daar kun je dus zonder zorgen je aan vasthouden!

De douchestang is getest tot een belasting van maar liefst 500 kg. Daar kun je dus zonder zorgen je aan vasthouden! 

5. Badkamerkast speciaal voor de zorg

Op nummer vijf kun je onze badkamerkast vinden. Dit badkamermeubel is erg stevig (tot 500kg belastbaar!) en sluit naadloos aan bij de zorg-wastafel. Bovendien kun je in de badkamerkast een stopcontact vinden, die goed beschermd is tegen vocht en water. Daarnaast is het stopcontact geplaatst op een voor rolstoelgebruikers bereikbare plaats. In het onderste gedeelte van de kast is een uittrekbare draadmand gemonteerd. Handig, toch?

Badkamerkasten zorg - Bano Zorgbadkamers

Bonus: Stokhouder

He? het was toch een top 5? Ja dat klopt, maar deze willen we graag nog even met je delen. Een stokhouder is in de badkamer kan een belangrijk hulpmiddel zijn. Waarschijnlijk heb je er nog niet veel over gehoord, maar een stokhouder zorgt ervoor dat een wandelstok of kruk wordt ‘vastgeklemd’ in de badkamer. Dit om te voorkomen dat deze op de grond valt en op een plek neerkomt, waar je niet bij komt! Weer een bewijs dat de aangepaste badkamer van Bano Zorgbadkamers zeer intelligent is!

Weer een bewijs dat de aangepaste badkamer van Bano Zorgbadkamers zeer intelligent is!

De bovenstaande hulpmiddelen kunnen er voor zorgen dat je levensloopbestendig kunt wonen. Veilig en comfortabel.

Vraag om advies - Badkamer hulpmiddelen - Bano Zorgbadkamers

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef. Als expert in badkamer hulpmiddelen bij Bano Benelux heb ik in de afgelopen acht jaar gewerkt aan het realiseren van veilige, toegankelijke en comfortabele badkamers voor senioren en mensen met een fysieke beperking.Deze ervaringen stellen me in staat om uitgebreide en accurate artikelen te schrijven, waarbij ik mijn inzichten deel om u te helpen bij het maken van de beste keuzes voor uw situatie.Ik sta altijd klaar om al uw vragen te beantwoorden en om u te helpen de juiste oplossingen te vinden voor uw unieke behoeften.
Reactie plaatsen

Meer weten over onze badkamer hulpmiddelen